Čopkometer

Koliko sem velik?« vpraša Kaličopko. Nasprotje od veliko je… majhno. Kaj pa visoko in nizko? Pa hitro in počasi? Naglas in potiho? Še in še nasprotij se prepleta skozi zabavno glasbeno–animacijsko in didaktično predstavo. Otroci v njej aktivno sodelujejo, rešujejo zanke in uganke in se učijo.

ČopkometerMojca in Kaličopko na svoj način prikažeta prigode in nezgode otrok iz vsakdanjega življenja prek pestrega, zabavnega dialoga ter odlične avtorske glasbe. V program predstave so vključeni glasbeno didaktični elementi (vaje za ritem, reproduciranje melodije, dinamika, itd.). 

Ob novi predstavi so seveda nastajale tudi nove pesmice. V večji meri je avtorica besedil Mojca Pavlič, avtor glasbe in priredb pa Igor Potočnik. Tri pesmi so tradicionalne in povzete iz knjige “Pesem, igra, ples”, ki je pred leti izšla pri založbi Salve. Na primer pesem »Tralaj laj lero« izhaja iz skavtske tradicije, »Lubenica«  je kažipesem iz ljudske tradicije in jo lahko uvrstimo med tradicionalne pesmi, ki jih najdemo pri vseh narodih, podobno kot »Moj klobuk ima tri luknje«.
Tako kot so didaktični elementi vključeni v predstavo, enako velja tudi za pesmice. Tiste, ki jih starši, vzgojitelji in učitelji lahko uporabijo za izvedbo glasbeno-didaktičnih iger so na albumu posebej označene. Omenimo naj še simpatičen ovitek albuma, ki je opremljen z vsemi besedili in z odličnimi ilustracijami priznanega ilustratorja Zorana Smiljaniča.

Pesmice: Čopkometer, Tralaj laj lero, Lubenica, Miška in medved, Pipi in Popo, Pust, Ole Majole, Pomladni palčki, Želva na kmetiji, Prijateljstvo